Klantenservice

Waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Vragen over ons assortiment
  • Hoe kies ik de juiste omvormer?

    Een omvormer uitkiezen is lastig maar met de juiste informatie kun je een heel eind komen.
    Een paar tips voordat je gaat kiezen:

    1 Verwacht je schaduw op je zonnepanelen of ga je op meer dan twee verschillende dakvlakken zonnepanelen plaatsen? Gebruik dan het merk SolarEdge. Deze omvormers van SolarEdge zijn perfect in staat om een complex zonnepanelenveld goed te laten functioneren.

    2 Komen je zonnepanelen op 2 dakvlakken en verschilt de richting waarop de zonnepanelen liggen? Dan heb je 2 MPPT`s nodig. Met meerdere MPPT`s kun je je veld opsplitsen in "strings" waardoor de energie afzonderlijk op de omvormer binnenkomt. Zou je 1 aansluitpoort (MPPT) gebruiken, dan zal het veld wat niet of slecht in de zon ligt ervoor zorgen dat je opbrengst laag blijft.

    Ben je niet zeker van je zaak? Neem contact met ons op

  • Welke backsheet is voor mij het best?

    Witte backsheet Ook wel "glas-folie" genoemd. De witte backsheet wordt vaak gebruikt bij zonnepanelen met een hoger vermogen.

    Zwarte backsheet Ook wel "glas-folie" en "full-black" genoemd. De zwarte backsheet wordt vaak gebruikt vanwege de uitstraling. Geheel zwart oogt erg rustig op een dak ten opzichte van een witte of glazen backsheet.

    Glazen backsheet Ook wel "glas-glas" genoemd. De glazen backsheet wordt vaak geadviseerd bij situaties waarbij bijtende stoffen effect op het zonnepaneel kunnen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de amoniakdampen bij veestallen en de zoute lucht langs de kust.

    Neem contact met ons op

  • Wat is Wattpiek (Wp)?

    Voor de juiste uitleg hebben we Wikipedia even geraadpleegd:
    Wattpiek (Wp) is een meeteenheid voor de capaciteit van fotovoltaïsche cellen (zonnecel of zonnepaneel) om zonne-energie in elektriciteit om te zetten. 1 wattpiek is de productie van een elektrisch vermogen van 1 watt (W) onder standaardomstandigheden.

    Lees alles over Wattpiek op Wikipedia Neem contact met ons op

  • Hoeveel zonnepanelen heb ik eigenlijk nodig?

    Dat hangt een beetje van jouw doel af. De meest voorkomende doelen zijn:

    1: Ik wil mijn verbruik afdekken
    Dat kan natuurlijk maar dan moet je rekening houden met een stukje degeneratie. Wij hebben bij Panelenconcurrent de stelregel : Verbuik / Wp = aantal zonnepanelen. Wij tellen daar altijd 1 extra paneel bij op om zo de degeneratie te ondervangen.

    2: Ik wil zoveel mogelijk zonnepanelen
    Dat mag, maar... houdt er rekening mee dat de salderingsregeling op losse schroeven staan. Als de plannen van het kabinet doorgaan, dan geef je de "teveel" opgewekte energie kado aan de energieleverancier. Ons advies is dan ook om te gaan voor het aantal panelen dat jouw verbruik afdekt.

    Neem contact met ons op

  • Maatvoering, waar moet ik rekening mee houden?

    Zonnepanelen komen in allerlei maten. Vaak is de stelregel "Hoe groter het zonnepaneel, hoe meer vermogen".

    Let er wel goed op dat er een aantal plaatsingsvoorwaarden zijn! Zo mag een zonnepaneel niet te dicht op de nok worden geplaatst en is het zeer onverstandig om te dicht boven de dakgoot te plaatsen (in verband met het "waterval-effect").

    Twijfel je over de maatvoering, laat dan een voorschouw uitvoeren.
    Neem contact met ons op

Vragen over de levering van jouw bestelling
Vragen over de plaatsing van jouw bestelling
  • Hoe laat kan ik de monteur verwachten?

    Een normale werkdag van een monteur start om 7 uur. De monteur laadt de bus in het magazijn en gaat op pad naar zijn eerste klus. Afhankelijk van het verkeer belt de monteur tussen 8 en 9 uur bij de klant aan en start dan met de werkzaamheden.
    Het komt voor dat een monteur 2 installaties op een dag maakt. In dat geval belt hij altijd even op om aan te geven hoe laat hij verwacht bij je aan te komen.

    Wij kennen de planning natuurlijk op ons duimpje en bellen je 2 werkdagen van te voren om aan te geven of de monteur in de ochtend of de middag komt. Neem contact met ons op

  • Wanneer kan er niet worden geplaatst?

    Wij vinden de veiligheid van onze monteurs erg belangrijk. Daarom zijn er een aantal weersomstandigheden waardoor een monteur niet op het dak mag werken.

    1 Plaatsing op een schuin dak bij een te krachtige wind

    2 Plaatsing op een plat dak bij een te krachtige wind

    3 Plaatsing op een schuin dak bij forse regenval

    4 Plaatsing bij gladheid, sneeuw of ijzel

    Wij houden de voorspelling nauwlettend in de gaten en kunnen vaak meerdere dagen van te voren al besluiten of een plaatsing verantwoord is. Natuurlijk nemen we contact met je op om de plaatsing te verzetten. Neem contact met ons op

  • Werken de monteurs veilig?

    De monteurs zijn verplicht om zich te houden aan alle veiligheids voorschriften.
    Zo dient de monteur zich te zekeren door middel van een harnas en dient de monteur voorgeschreven kleding zoals veiligheidsschoenen te dragen.

    Dit betekend ook dat de monteur tijdens zijn werkzaamheden de schoenen niet uit mag doen!

  • Hoe lang zijn de monteurs bezig?

    Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Een gemiddelde installatie van 14 zonnepanelen wordt in een dag volledig geplaatst en in bedrijf gesteld.
    Voorzien wij dat de "klus" langer dan een dag zal gaan duren, dan bespreken we dit vooraf met je. Neem contact met ons op

  • Krijg ik garantie om de plaatsing?

    Jazeker,
    Je krijgt een jaar garantie op de montage van jouw installatie.
    Daarnaast krijg je ook 1 maand garantie op eventuele lekkage! Neem contact met ons op

Vragen over de betaling
  • Wat is jullie rekeningnummer?

    Ons rekeningnummer is NL83INGB0007855332 en staat op naam van Panelenconcurrent.
    Neem contact met ons op

  • Wanneer moet ik betalen?

    Heb je gekozen voor montage van de installatie, dan hanteren wij een betaling van 25% van het totaalbedrag bij opdracht.
    De resterende 75% wordt in rekening gebracht zodra de omvormer is ingeschakeld.

    Kies je voor een levering van de materialen zonder montage, dan wordt de gehele factuur direct aan je verzonden. 2 tot 5 werkdagen na de betaling wordt jouw gehele bestelling bezorgd. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt

  • Kan ik ook zonnepanelen huren?

    Wij verhuren geen zonnepanelen. Wij zijn zelfs van mening dat het verhuren van zonnepanelen zeer nadelig is voor consumenten.
    Wel zou je ervoor kunnen kiezen om de zonnepanelen te financieren. Aangezien een zonnepanelen installatie als "aard- en nagelvast" wordt beschouwd, is de rente die je betaalt aftrekbaar.
    Wil je meer informatie over het financieren van jouw zonnepanelen? Neem eens contact op met je bank of kijk eens op Greenloans.nl Neem contact met ons op

  • Moet ik het bedrag inclusief btw betalen?

    Ja. De btw die jij aan ons betaalt dragen wij weer af aan de belastingdienst.
    Jij mag de btw vervolgens bij de belastingdienst weer terugvragen.
    Natuurlijk helpen we je hierbij! Neem contact met ons op

Vragen over de btw teruggave
  • Wanneer kom ik in aanmerking voor btw teruggave

    In principe kom je altijd in aanmerking voor terruggave maar let op, als je al een btw nummer hebt op het adres waar je zonnepanelen laat plaatsen, dan raden we je aan om even contact op te nemen met jouw boekhouder.
    Heb je in de afgelopen 5 jaar al zonnepanelen laten plaatsen op hetzelfde adres als waar je nu je bestelling voor wilt plaatsen, dan adviseren we je contact op te nemen met de belastingdienst. Neem contact met ons op

  • Hoe vraag ik de btw terug?

    Stap 1 : Meld je aan als ondernemer bij de belastingdienst en vraag direct ontheffing van administratieve verplichtingen voor het jaar na aanschaf

    Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders Belastingdienst van de belastingdienst in. Je hebt je dan als ondernemer aangemeld en moet je rekeningnummer doorgeven. Vervolgens moet je alleen nog de BTW aangifte doen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je ontvangt van de Belastingdienst.

    Stap 2 : Ontvangst bevestiging van de belastingdienst

    Binnen een aantal werkdagen ontvang je van de belastingdienst een bericht dat je als ondernemer bent aangemerkt. Een aantal dagen later ontvang je van de belastingdienst de gebruikersnaam en toegangscode om je aangifte van BTW te verzorgen.

    Stap 3 : Aangifte doen van BTW

    Let op dat je aangifte doet van de BTW over de totaalfactuur van de aanschaf wanneer je deze hebt betaald. Met de gebruikersnaam en toegangscode kunt je nu aangifte doen van omzetbelasting. de belastingdienst geeft aan voor welke termijnen je de aangifte dient te verzorgen. met de aangifte(s) vorderje de BTW op de investering terug. In sommige gevallen ontvang je van de belastingdienst een aangifteformulier waarna je de aangifte schriftelijk doet. Je moet in het jaar van de aanschaf van de zonnepanelen wel BTW gaan betalen over de opgewekte stroom, maar dat is bijna een te verwaarlozen bedrag. De belastingdienst heeft hiervoor zogenaamde forfaits opgesteld zodat je niet hoeft te berekenen hoeveel kWh je precies hebt opgewekt en hoeveel BTW het hier betreft. De hoogte van het forfait vind je terug op de website van de belastingdienst Neem contact met ons op

  • Betaalt Panelenconcurrent mijn btw teruggave?

    Nee, de betaling en de gehele afhandeling van de btw teruggave wordt door de belastingdienst uitgevoerd. Als de belastingdienst jouw teruggaven goedkeurt, dan wordt het bedrag direct op jouw rekening gestort. Neem contact met ons op

  • Wanneer kan ik de terruggave verwachten?

    Dit verschilt per aangifte. We zien klanten die binnen een maand hun btw hebben teruggekregen maar helaas bestaan er ook situaties waarbij het soms wel een jaar kan duren voordat de belastingdienst de btw heeft uitbetaald. Neem contact met ons op

  • In ben zzp-er, hoe werkt het dan?

    Je kunt de btw op je investering terugvragen. Wel moet je je afvragen of het verstandig is om dat te doen. De aangifte zou dan immers via je reguliere aangifte van omzetbelasting moeten plaatsvinden. Je dient dan elk jaar het forfait aan de belastingdienst te betalen...
    Voor de lange termijn is het dan slimmer om de BTW op je zonnepanelen niet te gaan terugvorderen.

    Wellicht zijn er mogelijkheden de aangifte door je partner (medebewoner) te laten plaatsvinden.
    Voorwaarde is dat de energierekening en de factuur van de zonnepanelen dan ook op de naam van je partner moet staan. Neem contact met ons op

Storing en onderhoud
  • Ik kan mijn opbrengst niet meer uitlezen

    Het kan gebeuren dat je geen informatie meer op je app te zien krijgt. Dit kan een paar oorzaken hebben:

    1 Je bent overgestapt van internet provider of je hebt een nieuw modem gehad
    Jouw omvormer is zijn internet verbinding kwijt. Het enige wat je nu moet doen is de verbinding herstellen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de omvormer.

    2 Je hebt een storing gehad op jouw internetverbinding
    De informatie zal vanzelf weer zichtbaar worden op jouw app. Helaas kun je de informatie gedurende de storing niet meer terugzien.

    3 Er zijn problemen met jouw installatie
    Als de bovenstaande twee oorzaken niet van toepassing zijn, dan kan het zijn dat er een storing in je installatie aanwezig is. Neem in dat geval contact met ons op om een afspraak te maken met een monteur.

    Neem contact met ons op

  • De opbrengst van mijn zonnepanelen is laag

    De opbrengst van jouw installatie kan afnemen. Vaak is dan het volgende aan de hand:

    1 De zonnepanelen zijn (ernstig) vervuild
    Schoonmaken van een zonnepaneel is eenvoudig. Met een zachte borstel en wat lauw warm water kun je de vervuiling van de zonnepanelen af krijgen. Gebruik geen chemische middelen. Deze kunnen een bijtende werking hebben waardoor de cellen kunnen beschadigen.

    Kun je zelf niet bij je zonnepanelen? Dan zou je je glazenwasser eens kunnen benaderen.


    2 Er ligt sneeuw op de zonnepanelen
    Sneeuw blokkeert het zonlicht op de zonnepanelen waardoor opwekking niet mogelijk is. Wacht tot de sneeuw smelt en doe er meteen je voordeel mee! Doordat de sneeuw geleidelijk naar beneden zakt wordt het zonnepaneel meteen mooi schoon.

    3 De zonnepanelen zijn aan het degenereren
    Naar mate zonnepanelen ouder worden neemt de opbrengst af. De cellen degenereren in de loop der tijd met als gevolg dat een zonnepaneel uiteindelijk op ongeveer 80% van zijn originele vermogen op kan wekken.

    Neem contact met ons op

  • Hoe maak ik mijn zonnepanelen schoon?

    Schoonmaken van een zonnepaneel is eenvoudig. Met een zachte borstel en wat lauw warm water kun je de vervuiling van de zonnepanelen af krijgen. Gebruik geen chemische middelen. Deze kunnen een bijtende werking hebben waardoor de cellen kunnen beschadigen.

    Kun je zelf niet bij je zonnepanelen? Dan zou je je glazenwasser eens kunnen benaderen. Neem contact met ons op

  • Hoe stel ik mijn app opnieuw in?

    Schoonmaken van een zonnepaneel is eenvoudig. Met een zachte borstel en wat lauw warm water kun je de vervuiling van de zonnepanelen af krijgen. Gebruik geen chemische middelen. Deze kunnen een bijtende werking hebben waardoor de cellen kunnen beschadigen.

    Kun je zelf niet bij je zonnepanelen? Dan zou je je glazenwasser eens kunnen benaderen. Neem contact met ons op

Services
  • BTW service

    Schaf je een zonnepanelen installatie aan bij Panelenconcurrent? Dan helpen we je bij de btw teruggave.


    Wat houdt onze btw service in?

    1 Samen met jou vullen we de noodzakelijke formulieren zodat je een fiscaal nummer van de belastingdienst ontvang.
    2 Telefonisch begeleiden we je bij het doen van de btw aangifte zodat alle vakjes juist zijn ingevuld.
    3 We fungeren als jouw persoonlijke helpdesk aangaande het btw proces! Heb je vragen? Gewoon even bellen.

    Voor de btw service worden geen extra kosten in rekening gebracht. Neem contact met ons op

  • Begeleiding van vergunning aanvragen

    Woon je in een monumentaal pand of heb je een hele bijzondere installatie voor ogen? Dan kan dat betekenen dat je vergunningsplichtig bent. Wij helpen je bij het invullen van de vergunningscheck en voorzien je van alle informatie en tekeningen die nodig zijn om de vergunningsaanvraag vloeiend te laten verlopen.

    Schaf je jouw installatie aan via Panelenconcurrent? Dan worden er geen kosten in rekening gebracht voor deze service. Besluit je jouw installatie elders aan te schaffen, dan worden onze werkzaamheden op basis van een uren calculatie aan je doorberekend.

    Neem contact met ons op

  • Begeleiding bij subsidie aanvragen

    Ben je particulier en ben je benieuwd naar alle subsidie mogelijkheden die ons land biedt aangaande zonnepanelen installaties? Dan moeten we je teleurstellen... Die zijn er niet.

    Ben je bedrijfseigenaar en heeft jouw bedrijf een eigen opgang? Dan zijn er diverse mogelijkheden om de installatie te laten subsidiëren.

    Samen gaan we op zoek naar de beste combinatie voor jouw situatie en, als we die hebben gevonden, starten we de aanvraag. Dit besteden wij uit aan een zeer betrouwbare partner. Wanneer de beschikking bij jou op de mat valt kunnen we de installatie gaan inrichten en uit gaan voeren.

    Kies je voor Panelenconcurrent als jouw zakelijke leverancier? Dan worden er geen kosten in rekening gebracht voor de subsidie begeleiding.
    Ga je liever voor een andere leverancier? Dan wordt voor de subsidie begeleiding een bedrag van €900,00 ex. btw in rekening gebracht.

    Neem contact met ons op

  • Opstellen van plantekeningen

    Visualiseren van zonnepanelen installatie, maatschetsen en fotorealistische renders. Wij tekenen er op los bij Panelenconcurrent.
    Door deze tekeningen voorkomen we dat de opstelling rommelig wordt of de zonnepanelen net niet passen.

    Voor de klanten die een installatie bij Panelenconcurrent kopen maken wij altijd een dergelijke tekening maar mocht je nu een nieuwbouw woning willen laten bouwen, de VVE willen overtuigen of een heel ander doel hebben voor een plantekening, dan kunnen we deze voor je maken.

    We hebben de volgende smaken voor je

    1 Een 3D plantekening op schaal (Standaard bij aanschaf van een installatie)
    2 Een 3D plantkening op schaal met maatvoeringen
    3 Een fotorealistische 3D render

    Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je graag wat voorbeelden zien?

    Neem contact met ons op

Welkom terug!
Deze producten heb je eerder bekeken